2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF KAYITLARI

Bu duyuru velilerimizi bilgilendirmek amacıyla yapılmakta olup, kayıt işlemleri ile ilgili MEB Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve Bakanlığımızın ilgili emirleri esas alınmaktadır.

Okulumuz adres kayıt alanında bulunan öğrenciler için 2023-2024 Eğitim -Öğretim yılı 1.sınıf öğrenci kayıtlarımız başlamıştır.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı okulumuzun birinci sınıflarına öğrenci kayıtları; çocuklarımızın E-Okul bilgileri esas alınarak yapılacaktır.

2023 Eylül ayının sonu itibari ile 69 ayını tamamlayan çocukların kayıtları otomatik olarak İlkokul 1. sınıfa yapılır.

Eylül ayı itibariyle 69 - 70 - 71 aylık çocukların okul kayıtları bir yıl ertelenebilir (Anne ya da babanın idareye vereceği dilekçe ile). Bu çocuklar isterlerse ana sınıfına gidebilirler.

66 - 67 - 68 ayını tamamlayan çocukların velileri isterse yine okul idaresine verecekleri dilekçe ile çocuklarını 1. sınıfa kayıt ettirebilir.

1. Sınıfa Kayıt İstek Dilekçesi (66-68 aylık çocuklar için) ve 1. Sınıf Erteleme/İptal Dilekçesi (69-71 aylık çocuklar için)  okul idaresinden alınarak doldurulup idareye teslim edilecektir.

2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Okula Başlama Yaşı Kayıtların Yapıldığı Yılın Eylül Ayı Sonu (30/09/2023) itibarıyla hesaplanır.

72 aydan daha büyük çocuklar her durumda 1.sınıfa kayıt yaptırmak zorundadır.

Sınıf şube belirlemek için yapılacak olan kura tarihimiz buradan duyurulacaktır.

Velilerimizi okulumuza bekliyoruz.

Etiketler :KAYIT,